Zapisz

Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu Home Design prowadzonego pod adresem www.h-design.pl Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie ich prywatności oraz ochronę ich danych osobowych.

Obowiązuje od 24.05.2018

Dziękujemy za Państwa zainteresowanie naszą stroną internetową. Ochrona Państwa prywatności jest dla nas bardzo ważna. Poniżej znajdą Państwo szczegółowe informacje dotyczące postępowania z Państwa danymi.

Polityka prywatności określa zasady przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Państwa przez sklep internetowy Home Design, prowadzony pod adresem www.h-design.pl (zwaną dalej Witryną) przez Archizona Monika Hławiczka z siedzibą w Bielsku-Białej, kod pocztowy 43-300, ul. M. Grażyńskiego 71 (zwanego dalej Sklepem Internetowym).

Sklep internetowy dokłada wszelkich starań w celu zapewnienia poszanowania Państwa prywatności i ochrony udzielonych informacji osobowych podczas korzystania z witryny i dokonywania zakupów w ramach sklepu oraz podejmuje w tym celu wszelkie niezbędne działania określone w ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2016 r. poz. 922) oraz ogólnym rozporządzeniu UE o ochronie danych 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.

Administrator

Administratorem danych osobowych Klientów, przekazywanych w związku z korzystaniem z usług proponowanych przez sklep www.h-design.pl [dalej „Dane Osobowe] jest Monika Hławiczka prowadząca działalność gospodarczą pod nazwą Archizona Monika Hławiczka (adres prowadzenia działalności: ul. M. Grażyńskiego 71, 43-300 Bielsko-Biała) wpisaną do Ewidencji Działalności Gospodarczej, NIP 6342197523, REGON 277690961; adres poczty elektronicznej: sklep@h-design.pl numer, telefonu: (+48) 33 307 05 82 (opłata jak za połączenie standardowe – wg. cennika właściwego operatora).

Dane dostępowe w logach serwera

Na nasze strony internetowe można wchodzić bez podawania swoich danych osobowych. W przypadku każdego wywołania strony internetowej serwer zapisuje automatycznie jedynie tzw. logi serwera, jak np. nazwa żądanego pliku, adres Państwa IP, data i godzina wywołania, ilość przesyłanych danych, nazwa składającego zapytanie dostawcę usług (dane dostępowe) oraz dokumentuje wywołanie strony. Dane te są analizowane wyłącznie w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony i ulepszenia naszej oferty. Powyższe służy zabezpieczeniu naszego przeważającego prawnie uzasadnionego interesu, polegającego na dążeniu do prawidłowego i optymalnego zaprezentowania naszej oferty. Wszystkie dane dostępowe są usuwane w terminie 7 dni od zamknięcia strony.

Gromadzenie i korzystanie z danych celem wykonania umowy i przy zakładaniu konta klienta

Gromadzimy dane osobowe przekazane nam dobrowolnie podczas składania zamówienia, zakładania konta klienta lub nawiązywania kontaktu z nami (na przykład za pomocą formularza kontaktowego lub e-mailem). Pola obowiązkowe są odpowiednio oznaczone, zawarte w nich dane są niezbędne do wykonania umowy, założenia konta klienta lub opracowania sprawy, w której kontaktowali się Państwo z nami. Bez ich podania nie można ukończyć zamówienia, założyć konta, ani skontaktować się z nami. To, jakie dane są gromadzone, wynika z formularzy, do których wprowadzane są dane. Z przekazanych przez Państwa danych korzystamy w celu wykonania umowy i odpowiedzi na Państwa zapytania. Po wykonaniu umowy lub usunięciu przez Państwo konta klienta, przetwarzanie Państwa danych zostanie ograniczone, a po upływie okresów przechowywania określonych w przepisach księgowych i podatkowych dane zostaną całkowicie usunięte, o ile nie wyrazili Państwo jednoznacznej zgody na dalsze korzystanie z tych danych.

Państwa konto klienta może zostać usunięte w każdej chwili. W tym celu należy wysłać wiadomość na adres sklep@h-design.pl lub skorzystać z odpowiedniej opcji w ustawieniach Państwa konta klienta.

Przekazywanie danych celem wykonania umowy

W celu wykonania zawartej z Państwem umowy przekazujemy Państwa dane firmie kurierskiej zajmującej się dostawą, o ile jest to niezbędne do doręczenia zamówionych towarów. Zależnie od tego, którego dostawcę usług płatniczych Państwo wybiorą w procesie zamówienia, celem realizacji płatności przekazujemy niezbędne dane płatnicze do instytucji kredytowej obsługującej płatność i ewentualnie do wybranego przez nas, lub przez Państwa dostawcy usług płatniczych. Niektórzy dostawcy usług płatniczych gromadzą dane samodzielnie, jeżeli założą Państwo u nich konto. W takich przypadkach należy w ramach zamówienia podać dostawcy usług płatniczych swoje dane dostępowe — obowiązuje wówczas także polityka prywatności danego dostawcy usług płatniczych.

Korzystanie z danych przy rejestracji do newslettera rozsyłanego e-mailem

Jeśli zapiszą się Państwo do naszego newslettera, korzystamy z danych niezbędnych do tego celu lub przekazanych nam przez Państwa osobno w celu regularnego przesyłania Państwu naszego newslettera drogą elektroniczną.

Mogą Państwo w każdej chwili zrezygnować z otrzymywania newslettera, wysyłając wiadomość na adres sklep@h-design.pl lub korzystając z odpowiedniego linka zamieszczonego w newsletterze. Po wyrejestrowaniu się usuniemy Państwa adres mailowy z bazy odbiorców newslettera.

Zastosowanie plików cookies

Aby uatrakcyjnić naszą stronę internetową oraz umożliwić korzystanie z określonych funkcji w celu wyświetlenia odpowiednich produktów lub do celów badań rynkowych, stosujemy na różnych stronach tzw. pliki cookies. Powyższe służy ochronie naszego przeważającego prawnie uzasadnionego interesu, polegającego na optymalnej prezentacji naszej oferty. Cookies są małymi plikami tekstowymi, które są automatycznie zapisywane na Państwa urządzeniu końcowym. Niektóre używane przez nas cookies są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki internetowej, tzn. po jej zamknięciu (tzw. cookies sesyjne). Inne cookies są zachowywane na Państwa urządzeniu końcowym i umożliwiają nam rozpoznanie Państwa przeglądarki przy kolejnym wejściu na stronę (trwałe cookies). Czas ich przechowywania podany jest w ustawieniach cookies Państwa przeglądarki internetowej. Przeglądarkę można skonfigurować w ten sposób, aby otrzymywać informację o stosowaniu cookies i mieć możliwość decydowania o ich akceptacji lub odrzuceniu w określonych przypadkach lub całkowicie. Przeglądarki zarządzają ustawieniami cookies na różne sposoby. W menu pomocniczym przeglądarki internetowej znajdą Państwo wyjaśnienia dotyczące zmiany ustawień cookies. Dostępne są one pod następującymi linkami:

Internet ExplorerTM: https://support.microsoft.com/pl-pl/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

SafariTM: http://safari.helpmax.net/pl/ochrona-i-prywatnosc/usuwanie-plikow-cookie/

ChromeTM: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=pl&hirm=en

FirefoxTM: https://support.mozilla.org/pl/kb/usuwanie-ciasteczek

OperaTM: http://help.opera.com/Windows/12.10/pl/cookies.html

W przypadku braku zgody na wykorzystywanie plików cookies funkcjonalność naszej strony internetowej może zostać ograniczona.

Korzystanie z Google (Universal) Analytics do celów analityki internetowej

Nasza strona internetowa używa Google (Universal) Analytics, narzędzia do analityki internetowej firmy Google LLC (www.google.pl). Powyższe służy ochronie naszego przeważającego prawnie uzasadnionego interesu, polegającego na optymalnej prezentacji naszej oferty. Google (Universal) Analytics korzysta z metod, które umożliwiają analizę korzystania przez Państwa ze strony internetowej jak na przykład pliki cookies. Automatycznie zgromadzone informacje dotyczące korzystania przez Państwa z niniejszej strony internetowej są przekazywane z reguły do serwera Google w Stanach Zjednoczonych i tam przechowywane. Z uwagi na aktywowaną na niniejszej stronie internetowej anonimizację IP, Państwa adres IP przed przekazaniem dalej do serwera Google jest skracany w obrębie państw członkowskich Unii Europejskiej lub państwach będących stroną Porozumienia o Europejskim Obszarze Gospodarczym. Tylko w wyjątkowych przypadkach pełny adres IP jest przekazywany do serwera Google w Stanach Zjednoczonych i tam skracany. Zanonimizowany adres IP przekazany przez Państwa przeglądarkę w ramach Google Analytics co do zasady nie jest łączony z innymi danymi Google.

Google LLC ma siedzibę główną w Stanach Zjednoczonych. Dla tego Państwa Komisja wydała decyzję stwierdzającą odpowiedni poziom ochrony na podstawie EU US Privacy Shield, którego certyfikat posiada Google LLC. Aktualny certyfikat dostępny jest pod poniższym linkiem: https://www.privacyshield.gov/list. Mogą Państwo zapobiec rejestrowaniu danych wygenerowanych przez cookies, dotyczących korzystania przez Państwa ze strony internetowej (w tym Państwa adresu IP) przez Google, jak również przetwarzaniu tych danych przez Google, jeśli pobiorą i zainstalują Państwo wtyczkę do przeglądarki znajdującą się pod linkiem: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=pl

Alternatywnie mogą Państwo kliknąć na ten link, aby wyłączyć gromadzenie danych przez Google Analytics na niniejszej stronie internetowej. Jednocześnie na Państwa urządzeniu końcowym zachowany zostanie plik cookie opt-out. Jeśli usuną Państwo cookies, muszą Państwo ponownie kliknąć na link.

Kontakt i Państwa prawa

Mają Państwo prawo do bezpłatnej informacji dotyczącej Państwa danych osobowych, które są u nas przechowywane, oraz do prostowania, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia i usunięcia tych danych.

W przypadku pytań dotyczących gromadzenia, przetwarzania i korzystania z Państwa danych osobowych, a także w przypadku woli realizowania przysługującego Państwu prawa do prostowania, blokowania czy ograniczenia przetwarzania danych oraz w razie odwołania ewentualnych udzielonych zgód lub sprzeciwu wobec korzystania z określonych danych prosimy o kontakt i przesłanie nam wiadomości na adres sklep@h-design.pl Ponadto przysługuje Państwu prawo do złożenia skargi do właściwego organu nadzorczego.

Prawo do wniesienia sprzeciwu

Jeżeli dla zabezpieczenia naszych przeważających prawnie uzasadnionych interesów przetwarzamy dane osobowe w sposób opisany powyżej, mogą Państwo sprzeciwić się takiemu przetwarzaniu ze skutkiem na przyszłość. Jeżeli przetwarzanie ma miejsce do celów marketingu bezpośredniego, mogą Państwo wykonać powyższe prawo w każdym czasie, jak opisano powyżej. Jeżeli przetwarzanie ma miejsce w innych celach, przysługuje Państwu prawo do złożenia sprzeciwu jedynie z przyczyn wynikających z Państwa szczególnej sytuacji.
Po skorzystaniu przez Państwa z prawa sprzeciwu nie będziemy kontynuować przetwarzania Państwa danych osobowych do Powyższych celów, chyba że wykażemy istnienie uzasadnionych Przyczyn o większej wadze niż Państwa interesy, prawa i wolności, lub gdy przetwarzanie danych ma służyć dochodzeniu, wykonaniu lub obronie naszych roszczeń.

Powyższe nie obowiązuje, gdy przetwarzanie Państwa danych odbywa się od celów marketingu bezpośredniego. W takim przypadku nie będziemy kontynuować przetwarzania Państwa danych osobowych do powyższego celu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl